.

.

آشنایی هر چه بیشتر با نماز و پیامد های آن -وبلاگ برگزیده کشوری در سال 1392

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران

نقش نماز شب در تربیت فرزندان صالح بررسی شد

دوشنبه, ۲۰ بهمن ۱۳۹۳، ۱۰:۴۹ ب.ظ

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام مرتضی خاکسار، محقق و پژوهشگر مباحث دینی، در برنامه شبستان که از رادیو معارف پخش می‌شد، به تبیین بحث آثار نماز شب پرداخت و گفت: در روایت آمده است «اگر برای نماز شب قیام کردید، اما همسر شما خواب بود، او را نیز برای خواندن نماز، بیدار کنید؛ تا او نیز همانند شما از این فیض بزرگ الهی بهره ببرد».

وی افزود: در روایتی از پیامبر اکرم(ص) آمده است «خدا رحمت کند آن مردی را که شب هنگام، برای اقامه نماز شب از خواب برخیزد، در حالی که همسر او خواب است و همسرش را برای نماز بیدار کند، اگر هم او بلند نشد، آبی به صورتش بزند و بیدارش کن».

وی خاطرنشان کرد: آن حضرت، همین تعبیر را به صورت برعکس؛ یعنی در مورد زنان هم دارد و در ادامه روایت، می‌فرماید «و خدا رحمت کند زنی را که شب هنگام، برای اقامه نماز شب از خواب برخیزد در حالی که همسر او خواب است، او  را بیدار کند و اگر بلند نشد، آبی به صورتش بزند».

حجت‌الاسلام خاکسار ادامه داد: باید به همدیگر کمک کنیم و نگذاریم در خواب غفلت بمانیم؛ در روایت دیگری پیامبر اکرم(ص ) فرموده‌ است «اگر مردی همسرش را برای نماز شب بیدار کند و هر دو وضو بگیرند و نماز بخوانند، آن‌ها جزو ذاکرین خداوند محسوب می‌شوند».

وی اظهار کرد: از اهمیّت‌های نماز شب، این است که به همدیگر مدد کنیم و همدیگر را برای اقامه این عبادت با عظمت و برکت، با مهربانی و خوشرویی بیدار کنیم؛ تا جزو ذاکرین شویم و گناهانمان پاک شود، چنین خانه‌ای نورانی می‌شود و در خانه نورانی حتماً فرزندان صالحی تربیت خواهند شد.

این پژوهشگر دینی خاطرنشان کرد: کسانی که اهل برپا داشتن این فریضه الهی هستند، اگر دیر از خواب بیدار شوند؛ یعنی بخشی از نماز آن‌ها به بعد از اذان صبح بیفتد، اشکالی ندارد؛ زیرا طبق احکام شرعی، اگر کسی بتواند چهار رکعت از این یازده رکعت نماز شب را قبل از اذان صبح بخواند و بقیه به بعد از اذان صبح موکول شود، برای هفت رکعت دیگر می‌تواند نیّت ادا کند و نمازش صحیح است.

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۳/۱۱/۲۰
سعید صفاری